У військовій частині Нацгвардії затримали агента рф

0
У військовій частині Нацгвардії затримали агента рф
Військова контррозвідка Служби безпеки викрила на Київщині інформатора російського ГРУ. Агентом виявився місцевий мешканець, мобілізований до лав Національної гвардії.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

До співпраці ворожа спецслужба залучила його дистанційно через популярну ігрову інтернет-платформу, де він періодично публікував свої антиукраїнські коментарі. Агент збирав для росіян інформацію про дислокацію та переміщення бойових підрозділів «Гвардії наступу» МВС України. Передусім ворога цікавила інформація про місця базування загонів швидкого реагування 4-ї штурмової бригади оперативного призначення «Рубіж». Отриману інформацію агресор використовував для підготовки та здійснення прицільних повітряних ударів по українських об’єктах із застосуванням ракет і дронів-камікадзе.

Ці відомості агент передавав окупантам через месенджер у вигляді медіафайлів з електронними координатами українських об’єктів. Під час обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для листування з агресором. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні