Що повинні мати мешканці багатоповерхівок, щоб пережити блекаут

0
Що повинні мати мешканці багатоповерхівок, щоб пережити блекаут
Російські окупанти цієї зими можуть намагатися знову цілити в інфраструктуру і занурювати українські міста в темряву. В таких випадках частина багатоповерхівок втрачає також і опалення. Хоч місцева влада і звітує про підготовку до опалювального періоду та різноманітних небезпек зі сторони росії, до цього можна підготуватися також і самостійно.

Про це пише Телеграф.

Зазначається, що найскладніша ситуація — у мешканців багатоповерхівок, адже в приватному будинку набагато простіше організувати опалення та генератор.

Інструктор з виживання Сергій Білоус порекомендував окрім стандартних речей для тривожної валізки завжди мати під рукою:
- ліхтарик з запасними батарейками або акумуляторною батареєю;
- газову лампу для приготування їжі;
- запаси харчів та води, наприклад каші швидкого приготування й різноманітні консерви.

Що ж до потреби у гігієні то знадобиться запас вологих та сухих серветок, сміттєві пакети, відра. Якщо є можливість, можна змонтувати сонячну електростанцію для зарядки різноманітних гаджетів.

Директор нафтогазового консультаційного центра Ньюфолк Андрій Закревський рекомендує створити кімнату тепла. Розмістити її можна на кухні, де зручно одразу грітися при приготуванні їжі на газу. Там можна облаштувати місце де можна відпочити, наприклад поставити диван. Заздалегідь також важливо утеплити квартиру, зокрема вікна та двері.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні