У ЗСУ попереджають українців про довготривалу небезпеку: у чому причина

0
У ЗСУ попереджають українців про довготривалу небезпеку: у чому причина
Російський президент Владімір Путін заявив, що літаки МіГ, які є носіями ракети «Кинджал», відтепер патрулюватимуть у Чорному морі. Водночас такі дії окупанти не матимуть впливу на повітряні тривоги в Україні.

Про це в ефірі телемарафону розповіла речниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, пише 24 канал.

Водночас вона наголосила на небезпеці з боку росіян, яка може лишатися постійною.

Гуменюк наголосила, що наразі, окрім «сумбурної жестикуляції біля трибуни і розповіді про страхи», українські військові не спостерігають патрулювання російських літаків МіГ у Чорному морі. Водночас речниця зазначила, що наша держава загартована до будь-яких загроз.

«Що стосується МіГ, якщо вони й почнуть опановувати нові пускові рубежі, це критично не змінить тактику. Під час зльоту МіГ сигналами повітряної тривоги вкривається вся Україна і це розуміння того, що можуть бути застосування в будь-який бік», – сказала вона.

Гуменюк підкреслила, що те, з якого конкретного рубежу літаки окупантів будуть заходити, не так принципово. Вона зазначила, що небезпека є, в російських загарбників є ще певний запас, але українська армія не сидить склавши руки, а бореться.

Речниця зазначила, що ворог буде вишукувати тактику, яка призведе його до хоч якоїсь малесенької перемоги. Зокрема, не маючи успіху вздовж лінії фронту, росіяни будуть підбирати різні способи тиску на тилові території нашої держави.

«Тому треба усвідомлювати, що небезпека може бути довготривалою, потужною і масованою, мішаною, з ускладненою траєкторією», – підкреслила Гуменюк.

Наостанок вона закликала громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Адже під час бойової роботи нашим військовим зручніше і краще працювати, коли всі перебувають в укриттях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні