В Україні у найближчий час може побільшати повітряних тривог: у чому причина

0
В Україні у найближчий час може побільшати повітряних тривог: у чому причина
Російські загарбники раптово розмістили на аеродромі «Бельбек» (Крим) мінімум чотири літаки МіГ-31. Як зафіксував супутник, вони стоять на відкритих стоянках, прикриті бар’єрами, щоб зменшити можливий розліт уламків у разі «прильоту».

Про це повідомляє УНІАН з посиланняи на Defense Express.

Раптова поява МіГ-31 в Бельбеку цілком корелює з наміром РФ почати патрулювання над Чорним морем літаків-носіїв аеробалістичних ракет «Кинжал». Але з іншої сторони, ці супутникові знімки не дають чіткого розуміння, яку ж саме модифікацію розмістили окупанти в Криму.

«Оскільки тут може бути мова і про МіГ-31К, власне носія ракет «Кинжал». І таким чином «Бельбек» може бути новим майданчиком, або для виконання демонстративних польотів, що можуть супроводжуватись оголошенням тривог по всій території України», - пише видання.

Втім, у Крим могли перебазувати модифікацію МіГ-31БМ - перехоплювач, що може використовувати ракети «повітря-повітря» типу Р-37М з дальністю пуску орієнтовно 200 кілометрів. В цих літаків може бути дещо інше завдання – перешкоджати ракетним ударам Сил оборони України по військовим об’єктам в тимчасово окупованому Криму, із використанням дозвукових крилатих ракет типів «Нептун», Storm Shadow та SCALP-EG.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні