Народне свято 22 жовтня: щасливий день для дівчат і жінок

0
Народне свято 22 жовтня: щасливий день для дівчат і жінок
Православна церква України 22 жовтня за новим стилем вшановує пам'ять єпископа Аверкія Ієропольського, сімох Отроків в Ефесі, преподобного Іларіона з Києво-Печерських Дальніх печер, а також шанує Андроніківську і Казанську ікони Божої Матері. За старим стилем 22 жовтня церква вшановує одного з дванадцяти апостолів Якова Алфєєва.

Про це пише Уніан.

Казанська ікона Божої Матері шанується кілька разів на рік. Віруючі вважають, що цей святий образ оберігає житло від пожежі і благословляє жінок. Одна з назв цього свята - Казанська Осіння. З давніх-давен вважається, що в це народне свято починається погодна зима. Селяни починали топити піч і пересідали з воза на сани.

Наші предки в свято 22 жовтня відзначали жіночий день. У Київській Русі це був один з головних жіночих днів. Жінки накривали багатий стіл і ставили брагу. Часто в цей день жінки зустрічали чоловіків, які приїжджали із заробітків. Додому починали повертатися українські чумаки.

Народне свято 22 жовтня вважається дуже щасливим днем для весілля. Наші предки вірили, що уклала свій шлюб в цей день пара проживе разом все життя. Весілля в цю дату грали з світанку до ночі.

Тривала підготовка до зими. Наші предки в кінці жовтня оглядали льохи і підвали, обкурювали їх димом ялівцю для довгого зберігання консервації. Чоловіки утеплювали вікна і стіни, закладали дірки в паркані і заготовляли дрова. Вважалося, що якщо заготовити дрова в день Якова, то вони не згниють до самої весни.

Жінки в цю дату варили кашу з вівса, ячменю, проса або пшениці. Якщо дата випадала на пісний день (середа або п'ятниця), то страви заправляли свіжою соняшниковою олією, а в інші дати додавали козячий або баранячий жир.

22 жовтня - знак Зодіаку
Народжена 22 жовтня людина за знаком Зодіаку - Терези. Іменинники цього дня за характером дуже життєрадісні і вміють дивитися на світ в позитивних фарбах. По натурі вони бунтарі і новатори, постійно пробують щось нове. Не ведуться на стереотипи і не бояться відрізнятися від інших. Можуть одночасно займатися декількома справами.

Що не можна робити 22 жовтня
У цей день не можна лінуватися, байдикувати, відкладати на потім термінові справи і занадто довго спати, інакше в справах спіткає невдача.

Невдалий день для поїздок і далеких подорожей.

Не можна в цей день лаятися з близькими, ображати інших людей, планувати помсту, псувати чужі плани. Вчинене в цей день зло повернеться людині бумерангом.

Не розповідайте нікому про свої плани і мрії сьогодні, інакше вони можуть не збутися. Не розкривайте свої секрети і таємниці, інакше вони стануть відомі всім.

Прикмети погоди 22 жовтня
Існують такі прикмети про погоду в цей день:


Якщо на Казанську не пішов дощ, то це поганий знак. Наступний рік буде неврожайним.

Якщо ввечері почали співати півні, то скоро погода різко зміниться.
Ранковий туман віщує потепління.

Якщо випав перший сніг, то через 40 днів почнеться зима.

Перший сніг випав вночі - швидко зростає, вдень - затримається.

На цибулинах багато лушпиння - до суворої і морозної зими
.
Багато з'явилося кротових нір - до потепління.

На сосні з'явилося багато нових голок - скоро похолодає.

Якщо в цей день пішла сильна злива, то до кінця жовтня погода буде непогожою.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні