Які 10 речей категорично не можна прати в машинці

0
Які 10 речей категорично не можна прати в машинці
Винахід пральної машини набагато спростив життя людей. Однак, незважаючи на бажання закинути в неї весь брудний одяг та домашній текстиль, слід знати, що є речі, які не можна прати в машинці.

Про це пише Gazeta.ua.

Одні з них можуть зіпсуватися після такого прання, інші здатні й самі пошкодити барабан чи інші деталі пральної машини.

Купальники
Купальники добре переносять полоскання у воді. Але в барабані пральної машини вони зазнають грубого механічного впливу, який може пошкодити лямки й кісточки в бюстгальтерах. Крім того, тонка високотехнологічна тканина купальників через грубе прання швидко зношується, розтягується і втрачає колір.

Щоб купальник не втратив первозданний вигляд і прослужив довше, оберіть прання вручну.

Пінні подушки
Спеціальні подушки, які "запам'ятовують" положення голови і шиї, мають унікальний наповнювач. Якщо таку подушку випрати в машинці, наповнювач зіб'ється і втратить свою функцію.

Саме тому очищати плями на таких подушках краще вручну або замочити в тазу зі спеціальним миючим засобом.

Краватки
Їх часто шиють з делікатних матеріалів, які не люблять машинного прання, або навіть можуть непоправно зіпсуватися під час такого очищення. Краватки краще прати вручну, обираючи для цього неагресивні миючі засоби.

Піджаки по фігурі
Щоб піджак сидів як влитий, у нього вшивають тверді елементи для ущільнення, наприклад, підплічники або вставки, що підкреслюють талію. У разі машинного прання ці вкладки мнуться, змінюють положення, і в результаті річ ризикує втратити форму.

Якщо піджак забруднився, краще віддати його в хімчистку. Або дбайливо випрати вручну, намагаючись не пошкодити й не зрушити елементи ущільнення. Викручувати тканину в жодному разі не можна.

Речі з шерстю тварин
Якщо на одязі є багато шерсті тварин, краще спочатку почистити виріб вручну, а вже потім прати у машинці. Адже велика кількість шерсті може забити фільтри або злив у машинці, через що може виникнути поломка або потоп.

Одяг з блискітками та іншими дрібними прикрасами
По-перше, блискітки або стрази можуть відірватися і річ втратить вигляд. По-друге, ці деталі, як і шерсть, здатні забити водяні фільтри пральної машини й призвести до пошкодження.

Тут прати потрібно лише вручну або здавати у хімчистку.

Речі й тканини, забруднені легкозаймистими рідинами
Плями мазуту, гасу, бензину, моторного мастила, розчинників – однозначна ознака, що одяг у пральну машинку класти не можна. По-перше, це агресивні речовини, здатні пошкодити фільтри та інші елементи техніки.

По-друге, якщо плями великі, вони можуть спалахнути під час прання, що призведе до пожежі.

По-третє, залишки мазуту, бензину та інших нафтопродуктів іноді залишаються на внутрішній поверхні бака й забруднюють білизну під час наступного пранні.

Одяг, забруднений легкозаймистими рідинами, потрібно попередньо запрати в теплій воді із сильним мийним засобом. Потім просушити. Лише після цього, переконавшись, що мазут чи бензин вдалося змити, річ можна класти у пральну машинку.

Спідня білизна
Труси цілком можна прати в машинці, а ось ліфчики – ні. Особливо, з кісточками і пуш-апом. Ігнорування цього правила призведе до деформації виробу і втрати його форми. Якщо вам потрібно випрати ліфчик – зробіть це руками, потім акуратно відіжміть і вивісіть сушитися.

Одяг з вельвету, кашеміру або вовни
Дані матеріали вважаються дуже вразливими - можуть розтягнутися, злиняти або "обрости" катишками. Більш того, барабан пральної машинки - це далеко не делікатне прання, тому на речах з перерахованих вище матеріалів можуть навіть з'явитися зачіпки.

Якщо вам потрібно випрати такі речі, то краще зробити це руками або віддати в хімчистку.

Одяг і взуття з натуральної шкіри
Цей матеріал дуже ніжний і вибагливий. Якщо випрати речі, пошиті з цього матеріалу, у пральній машині, на них можуть з'явитися заломи і розводи. Що вже казати про взуття, яке має склеєні елементи – не кожен клей витримає машинне прання.

Такі речі можна чистити лише вручну спеціальними магазинними засобами або віддати у хімчистку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні