Якої погоди чекати українцям у останній тиждень жовтня

0
Якої погоди чекати українцям у останній тиждень жовтня
На цьому тижні, 23-29 жовтня, погода в Україні ще більш нагадуватиме осінню. До країни надійдуть циклони з опадами у вигляді дощу.

Про це Наталія Птуха розповіла НВ.

"Більш інтенсивне тепло зайшло з півдня, і зараз вже усі циклони, які надходять з південного заходу, такої складової, як сніг вони не несуть. Переважно це опади рідкої фази, тобто у вигляді дощу. Бачимо, що температура залишається "плюсова". На цьому тижні погода ще більш нагадуватиме осінню", - наголошує синоптикиня.

За її словами, якщо минулими вихідними погода у регіонах була контрастна, то впродовж цього тижня погодні умови "вже будуть більш одноманітні і більш подібні по всій території України". Зокрема, буде більше хмарності і більше дощів.

Розпочнемо безпосередньо з 24 жовтня. Буде більш спокійна погода, переважно без опадів. Опади завтра можуть бути лише трошки по північному сходу та місцями на Закарпатті. Втім, до території України із південного заходу буде наближатися циклон з атмосферними фронтами. Відповідно вже потім наступні дві доби, тобто середа і четвер (25-26 жовтня - Ред.) по території України пройдуть помірні дощі. Взагалі вони можуть бути різної інтенсивності, але переважно помірні", - розповіла Птуха.

За словами синоптикині, 27−28 жовтня, ближче до кінця тижня невеликі дощі, а на Закарпатті вдень і у західних областях будуть помірні дощі. 28 жовтня також у північних, північно-східних областях помірні, на решті території - невеликі дощі.

"Температура повітря надто змінюватися і коливатися не буде, але все ж таки традиційно південь у нас залишається ще теплішим, ніж решта території. Там вночі +8…+14, вдень +16…+22. В решті областей - вночі +5…+12, лише ось вночі проти середи у східних та північно-східних областях всього 0…+4 градуси. Тут більш прохолодно, а в денні години по решті областей, крім південних, в межах +10…+16 градусів. Трошки прохолодніше 26 жовтня на північному сході. 27−28 жовтня температура вночі також в межах +4…+10, вдень до +14, в центральних областях до +17 в денні години. Знову ж таки, традиційно, південь тепліше: ніч майже так само +8…+13, день +14…+20", - повідомила представниця "Укргідрометцентру".

Птуха каже, що на Київщині температурний режим надто змінюватися не буде. Так, 24 жовтня в денні години до +15 може бути, а в нічні години температура вже знижується до +8. Надалі в межах +11…+13, навіть +12…+14 в денні години буде до кінця тижня, а в нічні години +7…+10.

"Завтра (24 жовтня - Ред.) без опадів, а 25−26 жовтня - дощ. 26-го вдень лише місцями і невеликий. Цього дня менше дощів буде. 27-го також місцями невеликий дощ, а 28-го - помірні дощі очікуємо", - розповіла синоптикиня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні