Навчання в Словаччині: особливості й переваги*

0
Навчання в Словаччині: особливості й переваги*
За оцінками фахівців сьогодні вища освіта в Словаччині не поступається за якістю освіті, яку можна отримати у провідних європейських навчальних закладах. Тому серед студентів Словацької Республіки можна зустріти велику кількість іноземних громадян, серед яких українці займають провідну позицію. Є бажання пройти навчання в Словаччині? Цікавлять особливості освіти та актуальні умови зарахування до навчального закладу. Кваліфіковану інформацію можна отримати за посиланням slovakeducation.com. Робота з фахівцями гарантує вступ до словацького навчального закладу незалежно від мети.



Чим приваблює освіта в Словаччині



Серед основних переваг можна виділити:

  • доступність (якщо є бажання здобувати освіту англійською мовою, вартість навчання залишається однією з найнижчих в Європі);

  • високу якість освіти (це признають представники провідних компаній Євросоюзу, охоче приймаючи на роботу випускників університетів Словаччини);

  • грамотну організацію освітнього процесу (багато уваги приділяється практиці, також студент має змогу скоригувати освітній процес).



Вдале опанування освітніх програм, незалежно від обраної спеціальності, дає можливість отримувати стипендію. Максимальний показник залишається на рівні 1100 євро, що допомагає не тільки покрити основні потреби студента, але й заощадити кошти на подорожі або саморозвиток.

Є приклади, коли студенти, здобуваючи освіту в навчальних закладах Словаччини, одночасно працювали в провідних компаніях або навіть починали власну справу. Підтримка талановитої молоді – один з основних напрямків фінансування, який вдало втілює уряд.

Бакалавр чи магістр



Щоб здобути ступінь бакалавра в університеті Словаччини, потрібно провчитися не менше ніж 3 роки. Після цього студент вже має можливість влаштуватися на роботу, але багато роботодавців вимагають диплом, якій підтверджує закінчення магістратури. Це займає ще 2 роки, по закінченні яких студент може працевлаштуватися до провідної компанії в будь-якій країні Європи. Підтверджувати диплом немає потреби, тому що документ про вищу освіту приймається всіма країнами Євросоюзу.

Важливий момент: щоб безплатно здобути освіту у Словаччині, потрібне вдале володіння словацькою мовою. Враховуючи схожість мовних груп, опанувати державну мову Словацької Республіки для українців не займає багато часу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні