В Україні затримали агентів рф, які шпишували у прикордонній області

0
В Україні затримали агентів рф, які шпишували у прикордонній області
Служба безпеки України затримала російських агентів, які шпигували на користь РФ у прикордонних районах Сумської області. Вони розвідували позиції Сил оборони у прикордонних районах області.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Прихильники окупантів збирали інформацію про позиції українських військ коригування по них артилерійських та повітряних ударів окупантів. Серед основних цілей були місця базування підрозділів ЗСУ, які оснащені радіолокаційними комплексами. За цими координатами окупанти планували здійснити вогневе ураження із застосуванням реактивних систем залпового вогню "Град" та дронів-камікадзе.

Керівницею агентурної групи була місцева жителька. Зрадницю російська спецслужба залучила до негласної співпраці після 24 лютого 2022 року під час її незаконних переміщень через пункти пропуску з РФ, які не працювали. Тоді вона пройшла інструктаж та отримала завдання на проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони на північно-східному рубежі.

"Щоб розширити діапазон з виявлення об’єктів ЗСУ, фігурантка залучила двох спільників. Ними виявились її мати та знайомий мешканець з прикордоння області. Для збору розвідданих вони поодинці їздили по території регіону та приховано фіксували локації українських захисників", - йдеться у повідомленні СБУ.

Розвідувальну інформацію поплічники окупантів передавали керівниці агентурної групи. Вона дистанційно звітувала своєму куратору з ворожої спецслужби. Для комунікації зловмисники використовували анонімні чати у месенджерах.

Співробітники СБУ викрили всіх трьох учасників ворожої групи і затримали їх у власних помешканнях. Під час обшуків у них- виявили мобільні телефони та сім-карти із доказами злочинної діяльності на користь РФ. Усі затримані перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні