Скільки ще буде тривати мобілізація в Україні

0
Скільки ще буде тривати мобілізація в Україні
В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян можуть призвати на службу до армії. Наразі термін дії мобілізації триває до 15 листопада, але незабаром народні депутати, ймовірно, проголосують за її продовження.

Про це у коментарі LIGA.net заявив член комітету з національної безпеки та оборони Федір Веніславський.

Також в українському парламенті тривають дискусії щодо демобілізації тих, хто слжить з початку повномасштабного вторгнення.

За його словами, мобілізація в Україні триватиме доти, доки діятиме воєнний стан. Веніславський не сумнівається, що після 15 листопада мобілізацію буде продовжено. Також він додав, що голосування з цього питання відбудеться найближчого пленарного тижня.

Крім того, Веніславський заявив, що у Верховній Раді продовжується обговорення питання про демобілізацію військових, які служать з початку повномасштабного вторгнення. Однак поки що жодного рішення з цього питання немає, тому що замінити мільйон людей в армії проблематично. До того ж, додав Веніславський, існує ціла низка супутніх питань, які швидко вирішити неможливо.

Веніславський також розповів, чи каратимуть чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час повномасштабної війни. У коментарі ВВС він заявив, що громадянин міг скористатися підробленими документами, які справді надали йому формальну юридичну підставу для виїзду за кордон. Але якщо ці документи були фейковими, то є підстави вважати, що людина вчинила кримінальне правопорушення.

Однак, якщо чоловік покинув Україну поза пунктами пропуску, то йому загрожує адміністративна відповідальність. До того ж деякі чоловіки виїхали з України за системою "Шлях", але назад не повернулися. У такому разі постає питання, які саме норми законодавства порушила людина.

Веніславський заявив, що з колегами по комітету планували зареєструвати законопроект, де йшлося б про те, що ті, хто залишив територію України і не повернулися під час воєнного стану, можуть понести кримінальну відповідальність. Однак під час дискусії нардепи дійшли висновку, що таким чином не стимулюватимуть людей повертатися додому, а навпаки, викликатимуть у них бажання назавжди залишитися за кордоном.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні