Українців попереджають про небезпечні гідрологічні явища

0
Українців попереджають про небезпечні гідрологічні явища
Синоптики попереджають про небезпечні гідрологічні явища в низці областей України. Йдеться про зростання рівня води через сильні опади 27-29 жовтня.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Зазначається, що 27-28 жовтня внаслідок значних дощів у Карпатському регіоні та на Закарпатті очікується ріст рівнів води:

- на рiчках Закарпатської області, на фонi підвищеної водностi на 1,5-2,0 м з виходом води на заплаву на ділянці Тиси Тячiв-Хуст, річках у створах гідропостів: Латориця-Мукачево, Уж-Ужгород (І рiвень небезпеки - жовтий);

- у нижнiй течiї р.Боржава на 2,0-2,5 м, з виходом води на заплаву та частковим затопленням сільськогосподарських угіддь сiл Зарiччя, Сiльце, Камянське, В.Ком'яти, Боржавське, автодороги Шаланки - В.Комяти (ІІ рiвень небезпеки - помаранчевий);

- на річках суббасейну Прута на 0,3 - 1,3 м та гiрських притоках Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,5 - 1,5 м, без негативних наслідків.

Крім того, 26-29 жовтня, внаслідок дощів різної інтенсивності, на річці Сіверський Донець очікуються підвищення рівнів води на 0,1-0,2 м, на малих річках Харківської області. Синоптики наголошують, що рівень води підскочить без негативних наслідків.

Фахівці зауважують, що внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження річки Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях. Йдеться про ІІІ рівень небезпеки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні