Що буде, якщо їсти чорнослив щодня

0
Що буде, якщо їсти чорнослив щодня
Чорнослив багатий на клітковину і тому допомагає полегшити запори. Але не всім відомо, що від нього є набагато більше користі.

Про це пише Verywell, передає Gazeta.ua.

Вживання чорносливу щодня може покращити рівень холестерину.

Користь для здоров'я серця від тривалого споживання чорносливу була помічена у чоловіків.

У літніх жінок регулярне вживання чорносливу не мало негативного впливу на метаболічні показники. Йдеться про загальний холестерин, рівень цукру в крові та рівень інсуліну.

"Висновок полягає в тому, що чорнослив може підтримувати серцево-судинну систему. Тому щодня можна їсти п'ять-десять штук", – радник з питань харчування в Каліфорнії Андреа Джанколі.

Сушка свіжих слив на гарячому повітрі покращує поживні властивості та термін зберігання фруктів, тому це може бути причиною вибрати сушений варіант замість свіжих.

"Можливо, вам доведеться з'їсти більше слив, щоб отримати таку саму користь, але основний склад буде подібним", – сказала Майя Вадівелу, доктор філософії, доцент кафедри харчування в Університеті Род-Айленда.

З'їсти 5–10 сушених чорносливів може бути легше, ніж спробувати вмістити таку ж або більше свіжих слив. Цілі фрукти та овочі багаті клітковиною, сприяють ситості та, як правило, менш калорійні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні