Скільки українців проти виборів під час війни

0
Скільки українців проти виборів під час війни
Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) впродовж 30 вересня-13 жовтня провів всеукраїнське опитування громадян щодо того, коли мають бути проведені вибори в Україні та про ставлення до можливого обмеження прав громадян на період відновлення.

Про це повідомили на сайті КМІС.

Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України. До вибірки не могли потрапити мешканці тимчасово окупованих територій, а також опитування не проводилося з громадянами за кордоном.

Так, за результатами опитування станом на жовтень 2023 року 81% респондентів вважають, що вибори мають проводитися після війни й зараз вони не на часі. 16% вважають, що вибори мають проводитися попри війну в Україні.

У всіх регіонах України більшість населення виступають проти проведення виборів під час війни.

Ставлення до запровадження дистанційного голосування через Інтернет
Станом на жовтень 2023 року 65% негативно ставляться до ідеї дистанційного голосування через Інтернет і переживають за ризики фальсифікацій. Підтримують таку ідею 29% опитаних.

У всіх регіонах України більшість населення (55-68%) ставляться негативно до ідеї запровадження дистанційного голосування.

Можливе обмеження прав громадян на період відновлення
Хоча українці вважають доцільним відкласти проведення виборів на період після війни, але при цьому 88% наполягають, що в Україні має будуватися розвинена демократична система відповідно до норм Європейського Союзу. За обмеження прав громадян на період відновлення після війни виступають 7% респондентів.

У всіх регіонах України абсолютна більшість проти обмежень на період відновлення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні