Коли в Україні почнуть вимикати світло за графіками

0
Коли в Україні почнуть вимикати світло за графіками
В Україні планові відключення світла можуть бути вже в листопаді навіть без ворожих обстрілів. Навіть імпорт електроенергії не допоможе перекрити дефіцит.

Про це в інтерв'ю «Телеграфу» сказав член Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.

Він зазначив, що планові відключення світла в Україні можуть розпочатися вже у листопаді. При цьому обмеження з великою ймовірністю будуть навіть у тому випадку, якщо російські окупанти не здійснюватимуть ракетних обстрілів і атак дронами.

«Завдяки тому, що сьогодні залишається сонячна погода, нас рятують сонячні панелі. Сонячні електростанції дають генерацію, і нам це дає можливість не тільки забезпечувати себе, а навіть в денні години експортувати електроенергію в Європу. В нічний час теж, внаслідок того, що ми мало споживаємо, у нас є деякий профіцит», - зазначив Нагорняк.

Депутат також додав, що з великою ймовірністю з середини листопада ми матимемо дефіцит електрики. Його не можна буде перекрити навіть імпортом. І це навіть за відсутності обстрілів. Він також наголосив, що обстріли в Україні очікують по балансуючим потужностями.

«Якщо обстрілюватимуть підстанції «Укренерго» і енергетики не будуть швидко встигати їх лагодити, то існує навіть ймовірність локальних блекаутів. Я думаю, що мова буде саме про локальні блекаути, регіональні відключення там, де будуть прильоти. Вже є розуміння, як намагатися вберегти всю загальну українську енергосистему від загального блекауту. Але локальні можуть бути, і з великою ймовірністю потрібно до цього готуватися», - зазначив співрозмовник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні