У Польщі знайшли останки тіла дитини, яке було прикуте замком до могили

0
У Польщі знайшли останки тіла дитини, яке було прикуте замком до могили
У Польщі на цвинтарі археологи виявили останки тіла дитини, похованої у XVII столітті. Воно було прикуто до труни, "щоб вампір не воскрес із мертвих".

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на Sky News.

Зокрема, археологи виявили тіло дитини 6-7 років, похованої обличчям униз, із трикутним залізним замком під ногою.

Вважається, що тіло, знайдене в північному селі Пієн, було поховано обличчям униз і прикуто до могили через давні надприродні вірування у вампірів.

Примітно, що знахідку було зроблено на тому ж місці, де рік тому було виявлено останки жінки з серпом на шиї та трикутним замком на нозі. Це було зроблено так, щоб не дати їй воскреснути з мертвих.

Професор Даріуш Полінскі, дослідник середньовічних поховань в Університеті Миколи Коперника в Торуні, сказав: "Це цвинтар для відкинутих людей, яких, напевно, боялися після смерті, а можливо, і за життя... яких підозрювали в контактах з нечистими силами".

Дитину, швидше за все, поховали обличчям вниз, щоб вона не могла сісти і вибратися з могили, щоб харчуватися живими людьми, додав він.

Кістки дитини відносяться до епохи, коли примари, зомбі та інші надприродні істоти вважалися такими ж реальними, як і люди.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні