На заході України зафіксували спалах небезпечного захворювання

1
На заході України зафіксували спалах небезпечного захворювання
Семеро мешканців Івано-Франківська потрапили до обласної клінічної інфекційної лікарні через спалах гепатиту.

Про це повідомила заступниця генерального директора медзакладу Наталія Дьоміна в коментарі “Суспільному”.

Станом на 1 листопада з гепатитом A госпіталізовано чотирьох дорослих і трьох дітей.

"Діти — віком шести-семи років. Є такі, що у 5-6 класах. Всі пацієнти з Івано-Франківська. Їхній стан — середньої тяжкості. Важких немає. Є хворі, яких госпіталізували 31 жовтня та 1 листопада", — повідомила медикиня.

За словами заступниці генерального директора Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяни Джус, порівняно з 2022 роком в області спостерігається зростання захворюваності. Вона звернула увагу, що гепатит A має циклічність у п'ять-сім років, а останні спалахи цієї хвороби на Івано-Франківщині реєструвалися 2017-2018 років.

Тетяна Джус зазначила, що вірусний гепатит — це сезонна хвороба. Зафіксовані на Івано-Франківщині випадки гепатиту A почали реєструвати на початку 2023 року в зимово-весняний період та в перші два місяці осені.

"В середньому інкубаційний період гепатиту A триває до 28 днів. Але він може тривати й три місяці — залежить від заразності пацієнта", — повідомила вона.

Медикиня наголосила, що на Івано-Франківщині є умови до поширення цієї інфекції.

"Це тому, що загалом у нашій області інтенсивність епідеміологічного процесу в середньому є вищою, ніж по Україні", — пояснює Тетяна Джус.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Трикратний Крадій Мізерних Пенсій клоун зеленський ХYЙЛО ЛАЛАЛА!!! зе-ХРЯК трикратний КРАДІЙ ПЕНСІЙ порошенко-вальцман з сYчкою гонтаревою і кулявлобом-яценюком ТРАХАНІ трикратним ЖИДІВСЬКИМ крадієм пенсій СМЕРДЯЧИМ клоуном зеленським Є жидо-ПІДОРАМИ СМЕРДЯЧИМИ ГІВНОМ ЯКІ СКОРО ПОДОХНУТЬ від гепатиту В СТРАШНИХ МУКАХ!!! НАМ ЦЮ зе-СВОЛОТУ НЕ ЖАЛЬ!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні