На Сонці стався колосальний вибух

0
На Сонці стався колосальний вибух
У південній півкулі Сонця з'явився "вогняний каньйон", який за шириною вдвічі більший, ніж США. Його поява пов'язана з потужним виверженням магнітної нитки на Сонці.

Про це пише ТСН з посиланням на Space.

Сонячні магнітні нитки являють собою величезну дугу з наелектризованої плазми, які підносяться над поверхнею Сонця. Ці нитки проривають атмосферу зірки, реагуючи на магнітне поле. Коли воно стає нестабільним, то плазмова нитка руйнується і це призводить до величезного вибуху, який спостерігав, зокрема, космічний апарат SOHO.

Фізик Кіт Стронг поділився неймовірними кадрами виверження на Сонці.

Зі слів вченого, вибух був просто колосальним і на відео можна навіть побачити наскільки крихітною є Земля порівняно з плазмовою ниткою. Нитка почала рухатися спочатку дуже повільно, потім цей процес прискорився і коли стався розрив нитки, то сталося виверження.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні