Волиняни попрощались з трьома загиблими Героями

0
Волиняни попрощались з трьома загиблими Героями
У Ковелі прощались із 22-річним юнаком Марком Данилюком. Росіяни забрали у нього можливість будувати своє завтра.

Про це повідомили у Ковельській міській раді.

Його біографія – це відрізок лише у два десятиліття. Можна лише уявити, скільки у нього було мрій, скільки він ще міг зробити.

Хлопець закінчив школу №1, здобув спеціальність водія, автослюсаря у професійно-технічному училищі №7, працював експедитором в компанії «Юкон».

Минулого року у червні пішов до війська, а вже 16 жовтня прийняв свій останній бій.

«Сьогодні тисячі таких молодих хлопців і дівчат захищають нас з вами, захищають свою країну і, на жаль, гинуть у такому молодому віці. Для своїх батьків, братів і сестри він був надійною опорою. І коли уже пішов на фронт, щодня телефонував, але ніколи не згадував про небезпеку, яка йому загрожувала. Він не хотів, щоб хвилювались його найдорожчі люди. Він любив дарувати мамі квіти, а сьогодні ми принесли квіти Марку. Спасибі батькам за такого сина. Прийміть щирі співчуття», - сказав міський голова Ігор Чайка під час громадянської панахиди

Очі хлопця на портреті випромінюють стільки світла і любові. Про його прекрасні людські якості говорили наставники Марка.Ірина Гаврилюк, перша вчителька, пригадала, що у школі він був безмежно добрим, працьовитим, відповідальним, поступливим, щирим. Ці риси він проніс через усе своє життя, але таке коротке, як спалах, яке віддав за нашу Україну.

- Його любили всі, шанували, прислухались. Він мав чуйну і співчутливу душу. Але це в минулому. Залишається лише пам'ять – світла і болісна про нашого полеглого Героя.

Олексій Цимбал, майстер виробничого навчання Ковельського центру профтехосвіти, додав, що Марк був борцем за справедливість. Йому можна було довірити будь-яку справу, повчитись хорошому.Сьогодні уся громада вклонилась тобі, Марку, і стала перед тобою навколішки. Дякуємо тобі, юначе, за подвиг, Україну.Світла тобі пам'ять.

Поховали Марка Данилюка на Алеї Героїв міського кладовища.









Жителі Луцької територіальної громади попрощалися з двома військовослужбовцями, які віддали своє життя у війні з російськими окупантами. Сьогодні, 2 листопада, у Кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку відспівали Валерія Семенюка та Анатолія Мерчука.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Лучанин Семенюк Валерій Михайлович (21.02.1977 року народження) був призваний на військову службу по мобілізації. Загинув 26 липня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

Мешканець смт Рокині Луцької міської територіальної громади Мерчук Анатолій Феодосійович (25.02.1971 року народження) був призваний на військову службу по мобілізації. Загинув 30 жовтня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Куп’янськ Харківської області.

Після завершення панахиди домовини з тілами воїнів прощальною ходою пронесли Театральним майданом. Біля фотостенда »Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

Місцем останнього спочинку для Валерія Семенюка стала Алея почесних поховань міського кладовища у селі Гаразджа. Анатолія Мерчука поховали на кладовищі у Рокинях.











Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні