Одна з країн ЄС готує суттєві зміни у програмі прихистку біженців з України

0
Одна з країн ЄС готує суттєві зміни у програмі прихистку біженців з України
Влада Ірландії готує суттєві зміни у програмі прихистку, щоб зменшити потік біженців з України. Оплату за житло та скорочення виплат можуть запровадити уже незабаром.

Про це пише The Irish Times, передає Главком.

Уряд сподівається запровадити заходи до кінця цього року, які передбачають зміну соціальних виплат і зобов’яжуть українських біженців платити за проживання, заявив прем'єр-міністр країни Лео Варадкар. Деталі новацій ще мають бути узгоджені, і будь-які зміни щодо соціальних виплат потребуватимуть законодавства країни, але обидва заходи будуть запроваджені одночасно, зазначає він.

«Українцям тут все одно будуть раді. Будь-якому українцю, який приїде до Ірландії, не буде відмовлено, цього не станеться. Однак ситуація, яку ми маємо на даний момент, полягає в тому, що цифри були дуже великими. Це чинить величезний тиск на розміщення біженців», – сказав він журналістам під час свого візиту до Сеула, (Південна Корея). «Нам потрібно вжити заходів, які сповільнять надходження біженців, тож у нас буде більше часу, щоб вирішити питання розміщення та інші», – додав ірландський прем'єр-міністр.

Як пише The Irish Times, такий підхід має на меті уповільнити потік біженців із України. За даними уряду, щотижня до Ірландії в'їжджають від 500 до 800 українців, третина з них – після тимчасового захисту в інших європейських країнах. Країна вже надала прихисток близько 100 тисячам українців.

Він додав, що владі є сенс зважати на допомогу, яку надають українцям інші європейські країни – зокрема, не пропонується необмежена кількість житла, яке оплачує держава.

«Ми не можемо закривати очі на те, що у нас є дефіцит житла. Зараз ми знаходимося в ситуації, коли розміщуємо людей у ​​наметах і контейнерах», – наголосив Лео Варадкар.

За даними влади Ірландії тлизько 14 тисяч українських біженців уже знайшли роботу, але уряд розглядає можливість зміни соціальних виплат, щоб заохотити українців більше працевлаштовуватися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні