У ресторані військові побилися із працівниками СБУ: що сталося

0
У ресторані військові побилися із працівниками СБУ: що сталося
В одному з ресторанів Вінниці виник конфлікт між гостями військового та компанією, в якій були працівники СБУ. Причиною стало те, що останні нібито слухали російський шансон.

Про це пише НВ.

За інформацією журналістів, у суботу, 4 листопада, у вінницькому ресторані відзначав день народження військовий. У сусідньому VIP-залі теж свій день народження святкував працівник СБУ.

Після того, як музичний супровід закладу о 22.00 закінчив свою роботу, гості почули, як із VIP-зали почали лунати пісні російського співака Міхаіла Круга.

Відвідувачі закладу зробили зауваження людям, які слухали шансон.

Одна з відвідувачок розповіла, що вона прийшла на день народження до військового, який служив на передовій.

«Вже виключили музику, сказали, що все закінчилося, і ми почали одягатися. Чуємо, як в кімнаті іншої компанії святкуючих включили на всю в телефоні Владимирский централ», — сказала вона.

За словами жінки, вона відкрила двері і зробила зауваження, що зараз не той час, щоб слухати таку музику.

«Вони не відреагували. Я пішла на бар, спитала дівчат, чому вони ніяк не реагують, що в їх закладі звучить російський шансон — вони лише посміялися. Після цього вийшли з тої компанії чоловіки, і почалася бійка», — каже жінка.

Відвідувачка заявила, що охорона з цього «тільки посміхнулася», а поліція, яка прибула на місце, «теж лайтово» віднеслася.

«Потім змушені були викликати швидку, оскільки були постраждалі: трьох чоловіків з нашої компанії доставили в лікарню. Образливе в цій ситуації, що ніхто не хотів вибачитись, а навпаки почали бійку, а б’ються ті чоловіки добре», — сказала вона.

Жінка каже, що вони звернулися до журналістів, оскільки бояться, що відеодокази з камер спостережень ресторану будуть знищені і справу закриють.

За інформацією видання, серед постраждалих, які зробили зауваження, троє чоловіків. Це військовий, стоматолог і юрист.

Журналісти заявили, що був ще четвертий постраждалий, якого зі струсом мозку доправили в лікарню — львів'янин Руслан Сивак. Він, за словами очевидців, включав шансон і був ініціатором бійки разом з сином Дмитром Сиваком, який є військовослужбовцем Департаменту військової контррозвідки СБУ. Він і святкував свій день народження.

Видання стверджує, що також працівник СБУ мав при собі нагородну зброю, пістолет Glock-17, отриманий в березні цього року від тодішнього міністра оборони Олексія Резнікова. Також в їх компанії було ще два працівник контррозвідки.

Речниця поліції Вінницької області Заріна Маєвська заявила, що за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Всі учасники встановлені, проводяться слідчі дії.

Керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк заявив, що на даний час Вінницькою спеціалізованою прокуратурою в сфері оборони Південного регіону здійснюється процесуальне керівництво за даним фактом.

За його словами, в ході досудового розслідування встановлено, що дійсно 4 листопада біля 23-ї години відбулися певні події, до яких можливо причетні співробітники СБУ, департаменту контррозвідки. Проведені першочергові слідчі дії, огляд місця події, допит свідків.

«На даний час дані письмові вказівки органу досудового розслідування попрацювати зі свідками, провести ряд слідчих дій. Це впровадження перебуває на особистому контролі керівництва», — сказав він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні