Підліток з Маріуполя, якого депортували до рф, звернувся до Зеленського: що він сказав

0
Підліток з Маріуполя, якого депортували до рф, звернувся до Зеленського: що він сказав
Депортований до Росії із тимчасово окупованого Маріуполя 17-річний Богдан Єрмохін записав звернення до президента України Володимира Зеленського, в якому просить допомогти йому повернутись в Україну. Днями Богданові вручили повістку в Росії. До Богдана доєдналася і його адвокатка.

Про це йдеться у відео Богдана Єрмохіна та адвокатки Катерини Бобровської у Facebook, пише ТСН.

Наприкінці листопада хлопець стане повнолітнім. За даними Мінінтеграції, хлопцеві видали російський паспорт і влаштували на навчання, а у квітні Богдан намагався повернутися в Україну, однак його затримали на кордоні з Білоруссю й повернули назад до прийомної сім’ї.

"Я, Єрмохін Богдан, перебуваю на території Росії та прошу вас, Володимир Олександрович допомогти мені повернутись додому", – закликав Богдан.

Своєю чергою Катерина Бобровська також попросила президента "особистого контролю стосовно повернення дитини до України".



Як Богдан опинився в Росії
Нагадаємо, 7 листопада стало відомо, що у Росії незаконно депортованому з Маріуполя 17-річному Богдану Єрмохіну вручили повістку. Батьки Богдана померли, коли йому було 8 років. Його опікункою весь час була рідна сестра.

Після захоплення Маріуполя військові РФ вивезли Богдана до окупованого Донецька, а звідти – до дитячого санаторію "Поляна" у Московські області.

"Незважаючи на те, що Богдану ще 17 років, він уже отримав повістку про явку до військкомату Московської області 19 грудня 2023 року. Я не маю жодних сумнівів, що є у планах російської влади щодо Богдана. Через два тижні Богдану виповниться 18 років, він стане повнолітнім і, ймовірно, його відправлять до російської армії", – йдеться у заяві адвокатки.

Після депортації у травні 2022 року Богдан Єрмохін намагався повернутися до України, проте не зміг. В Росії йому вже видали російський паспорт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні