В медичному університеті викладачка вимагала від студентки відповідати російською

0
В медичному університеті викладачка вимагала від студентки відповідати російською
У Дніпрі викладачка державного медичного університету (ДДМУ) на практичному занятті нібито вимагала від студентки відповідати російською мовою, коли дівчина відмовилася – педагогиня не схотіла приймати її відповідь.

Про це пише Главком.

Інцидент трапився у вищому навчальному закладі 10 листопада, пише підприємець Андрій Табінський у Facebook. Він наголосив: якби не почув цю історію з перших уст, сам би не повірив, що таке можливо в Україні, де десятий рік іде війна з російським агресором .



За словами підприємця, йдеться про пару «Пропедевтика внутрішніх хвороб», яку викладає Новоженіна Людмила Іванівна. Саме вона заборонила студентці третього курсу Магдалині Пельчар відповідати українською мовою.


«Магдалина відповіла, що цієї мови не знає і нею розмовляти не буде. На це викладачка відреагувала з сарказмом – мовляв студентці в такому випадку потрібно йти навчатися до Кембриджа або Львова, бо у себе на практичних заняттях вона хоче чути російську мову. Після цього викладачка тупо відмовилась приймати відповідь студентки», – розповів подробиці скандалу Андрій Табінський.
Він назвав дії викладачки абсолютною дискримінацією за мовною ознакою, порушенням мовного законодавства і прав людини, що в час війни є ще й відвертою роботою на ворога.

Табінський також поцікавився, як керівництво Дніпровського медичного університету відреагує на таку поведінку своєї співробітниці.

У коментарях люди наголошували, що «викладачку треба негайно звільнити і відправити до Росії».



Серед коментаторів були й ті, хто заступився за Людмилу Новоженіну, запевняючи, що вона «чудовий викладач», «завжди доступно розповідає матеріал» і «ніколи не забороняла відповідати українською», чим, на думку інших, лише підтвердили, що жінка викладає в державному виші Дніпра російською мовою.



Також у мережі з’явився пост від користувача Den Gasanov, який назвав усе наклепом. Він описав ситуацію інакше, стверджуючи, що деякі заяви та коментарі є брехнею, а згадана викладачка ДДМУ – «справжня патріотка України».



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні