В Україну йде значне похолодання

0
В Україну йде значне похолодання
На новому тижні з 13 по 19 листопада 2023 року в Україні очікується нестійка та волога погода з сильними туманами та дощами. Після 16 листопада температура повітря різко впаде та випаде перший сніг.

Прогнозом поділився Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, метеоролог.

Повідомляється про те, що внаслідок переважання циклональної діяльності та проходження атмосферних фронтів перша половина тижня виявиться теплою та дощовою. Більш стабільна погода очікується лише у понеділок під впливом гребеня високого тиску. З другої половини тижня і ближче до вихідних в Україну надходитиме холодніше повітря з Європи.

У понеділок у північних регіонах країни вдень очікуються невеликі короткочасні опади у дощі. На решті території України прогнозується суха погода. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вночі на півночі та сході країни окремі пориви, 15-20 м/с. Нічна температура прогнозується не більше +4...+9°С, у західних регіонах +3...-2°С. Вдень повітря прогріється до +8…+13°С. У Карпатах – близько 0 °С.

У вівторок вночі на Заході країни вдень також у північних та центральних областях очікується невеликий, подекуди помірний дощ. У Карпатах пройде мокрий сніг. На Півдні та на території Криму вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-західної чверті 5-10 м/с. Нічна температура +3...-2°С, денна +8...+13°С, у північних областях +4...+9°С.

У середу на більшій частині України очікуються дощі, у Карпатах із мокрим снігом. На Заході, Приазов'ї та в Криму опади, місцями буде туманно. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 °С, вдень +6…+11 °С, на півдні та в Криму +10…+15 °С.

У четвер утримається нестійка та дощова погода. Лише вдень у західних областях без істотних опадів. Вітер північний / північно-західний, 7-12 м/с, удень у південних та західних областях місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі буде +4…+9°С, удень +6…+11°С. У північних та західних областях вночі 0...+5°С, вдень +3...+8°С.

У п'ятницю в центральних та південних областях без істотних опадів, на решті України пройдуть невеликі дощі, у Карпатах та на крайній півночі з мокрим снігом. Вітер північно-західний, у західних областях південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від +3 до -3°С, удень +2...+8°С.

У суботу вночі без істотних опадів, вдень у південних, західних та північних областях пройдуть дощі, у Карпатах та Прикарпатті сніг, мокрий сніг. Вітер хмарно з проясненнями, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2...-3°С, удень +3...+8°С, у Криму до +12°С.

У неділю у південних та східних регіонах країни синоптик прогнозує дощ, місцями з мокрим снігом. На решті територій нашої країни істотних опадів не очікується. Вітер північно-західний, 5-10 м/с, на півдні окремі пориви, 15-17 м/с. Нічна температура становитиме +3...-2°С, денна - +2...+7°С.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні