У Європі зафіксували спалах смертельної хвороби

0
У Європі зафіксували спалах смертельної хвороби
У Франції фіксують стрімке зростання кількості випадків потенційно смертельного менінгококового менінгіту. Фахівці закликають негайно поширити вакцину для підлітків, які є особливо вразливими до хвороби.

Про це пише OuestFrance, передає gazeta.ua.

"Менінгококовий менінгіт пережив безпрецедентний підйом восени 2022 року, а восени цьогоріч кількість випадків захворювання вища, ніж у період, що передував пандемії коронавіруса", - заявив дослідник відділу інвазивних бактеріальних інфекцій Інституту Пастера Самі Таха.

Вчені мають два пояснення такої тенденції: рівень вакцинації, який впав на 20%; зниження загального імунітету внаслідок падіння циркуляції штамів.

У Франції з 2018 року обов'язковою є вакцинація лише проти менінгококу групи C, а вакцинацію проти менінгококу В рекомендували для немовлят лише з 2022-го.

"Ми вважаємо, що настав час переглянути поточну стратегію вакцинації", - зазначає керівник Національного довідкового центру з питань менінгококу.

Вчені у співпраці з Національним управлінням охорони здоров'я Франції випустили рекомендації, у яких закликають поширити чотиривалентну вакцину проти менінгококів груп A, C, Y і W (наразі саме штами Y і W стали причиною більшості випадків менінгіту в країні). Насамперед радять вакцинувати підлітків.

У найближчі місяці захворювання може посилитися, зокрема через сезонну епідемію грипу, яка створює сприятливі умови для розвитку менінгококових бактерій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні