У Польщі розбився автобус з українцями: є загиблі

0
У Польщі розбився автобус з українцями: є загиблі
У Польщі біля Грубешова, що у Люблінському воєводстві, розбився автобус з громадянами України. Внаслідок ДТП загинули дві жінки та дитина.

Про це пише Суспільне.

Зазначається, що аварія сталася близько 4:30 ранку 19 листопада. Водій автобуса раптово з’їхав з дороги і врізався в дерево.

В автобусі перебувало 10 людей, усі вони були громадянами України, включно з водієм. Внаслідок аварії двоє жінок загинули на місці, шестирічну дівчинку намагалися реанімувати лікарі, однак врятувати її не вдалося. Інших сімох людей доправили до лікарні. Серед постраждалих трирічна дитина, її стан важкий.

Як пише RFM, причиною аварії могло стати те, що водій заснув за кермом. При цьому наразі відомо, що він був тверезим.

Поліція нині з'ясовує обставини ДТП.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у коментарі Суспільному підтвердив факт ДТП за участі мікроавтобуса на українській реєстрації.

За його словами, на місце ДТП виїхав український консул задля надання українцям консульської допомоги. Генеральне консульство України в Любліні взаємодіє із польськими правоохоронцями в контексті з‘ясування усіх обставин аварії, контролює лікування постраждалих громадян.

"Ми зараз перебуваємо на кордоні. Сьогодні сумний день. Сталося ДТП з мікроавтобусом. Маємо підтвердження про трьох загиблих. Наші консули відразу ж прибули на місце, працюють з нашими польськими колегами. Постійно контактуємо з нашим МЗС, з Міністерством відновлення. Опрацьовуємо питання, щоби надали максимальне сприяння і допомогу нашим громадянам, які травмовані", — розповів генеральний консул України в Любліні Олег Куць в ефірі телемарафону.

За його словами, четверо людей травмовані. Всі вони були обстежені, всім надано відповідну медичну допомогу.

"Ми встановлюємо контакт з родинами. Для нас найголовніше, щоб всім громадянам України було надано максимальне консульське сприяння, щоб всі отримали належну медичну допомогу. Ми висловлюємо співчуття родинам і близьким загиблих і бажаємо швидкого одужання нашим громадянам. Робимо все, щоб вони якнайшвидше повернулися додому", — сказав Куць.

Він розповів, що в мікроавтобусі були всі громадяни України. Хтось працював, хтось перебував під статусом захисту, змушений був виїхати внаслідок російської агресії з України.

"Але для нас немає значення, який статус, для нас найголовніше те, що ними займаються, надають усю медичну допомогу і всіляке сприяння. Хочу подякувати всім службам Республіки Польща, а також нашій команді. Ми разом з посольством, МЗС, Мінвідновлення постійно перебуваємо на зв”язку і робимо все для цього необхідне", — сказав дипломат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні