Кому з українців у грудні будуть вручати повістки

2
Кому з українців у грудні будуть вручати повістки
В Україні через російське вторгнення знову було продовжено воєнний стан та мобілізацію. Під час загальної мобілізації до війська можуть призивати чоловіків віком від 18 до 60 років.

Про це пише OBOZ.UA.

Проте відповідно до чинного законодавства, чоловіки у віці від 18 до 27 років не можуть бути примусово призвані, якщо вони не проходили строкову службу.

У травні 2023 року Верховна Рада зменшила максимальний вік призову до 25 років, але цей закон не набув чинності, оскільки він ще не був підписаний президентом.

Таким чином, до армії в грудні можуть призвати:
Особи віком від 27 до 60 років, які є придатними або обмежено придатними та мають досвід військової служби чи й без нього.

Особи віком від 18 до 27 років, які є придатними або обмежено придатними та перебувають у запасі після строкової служби, або отримали освіту у вищих навчальних закладах на військових кафедрах.

Чоловіки віком від 18 до 60 років, які є придатними або обмежено придатними, вступили на військову службу за контрактом.

Чоловіки до 60 років, які були зняті з військового обліку.

Чоловіки віком від 18 до 60 років, які були виключені з військового обліку, якщо вони не мають права на відстрочку та не вчинили тяжких злочинів.

Відповідно до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" призовникам може бути надано відстрочку від мобілізації на службу залежно від рішення районних призовних комісій. Зокрема, відстрочка може бути надана за станом здоров'я, сімейними обставинами, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А 95кагал коли повістки отримає?
Відповісти
допоки не повернете нам вкрадені наші заощадження з ощадбанку урср бандитами-президентами зеленським клоуном кравчуком кучмою ющенком януковуичем порошенком ми не підемо воювати за цих злодіїв при владі!!!!
Відповісти
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні