У Волинську область «на щиті» привезли тіла загиблих Героїв

0
У Волинську область «на щиті» привезли тіла загиблих Героїв
У Камінь-Каширську громаду «на щиті» повертається 43-річний Герой Василь Саливончик, який загинув на війні з російськими окупантами. Прибуття скорботного кортежу із загиблим Героєм на рідній Батьківщині очікують 22 листопада після обіду.

Про це повідомили у Камінь-Каширській громаді.

Життя 43-річного жителя села Щитинь Камінь-Каширської громади трагічно обірвалося 11 травня 2023 року в Донецькій області. Місяці сподівань і глибокої віри у повернення солдата живим – закінчилися трагічно.

Закликають всіх людей зустріти гідно нашого хороброго воїна: коридором Слави, на колінах, з квітами та патріотичною символікою.

Маршрут руху: с.Підцир'я - вул.Ковельська - центр міста - вул.Шевченка - -вул.Свято-Миколаївська - вул.Шкільна - вул.Героя України Миколи Цюрика - вул.Шевченка - с.Раків Ліс - с.Бузаки - с.Мостище - с.Мельники-Мостище - с.Черче - с.Щитинь.



Ковельська громада прощатиметься з Героєм Романом Приступою. Прощання із загиблим воїном Романом Приступою відбудеться 23 листопада, у його рідному селі Городилець.

Про це повідомив мер Ковеля Ігор Чайка.

Через 8 місяців страшної невідомості рідні отримали результати ДНК-експертизи, яка підтвердила, що тіло, яке повернули в Україну під час обміну, – це тіло Романа. Проживаючи у той час на Київщині, він добровільно пішов боронити країну від російського окупанта на початку повномасштабного вторгнення. Бо, насамперед, хотів захистити свого сина Іллю і всіх, кого любив.

23 листопада Герой востаннє повертатиметься додому, ковельчан просять провести його живим коридором вулицями Олени Пчілки, Незалежності та Володимирська.

Чин похорону буде відбуватися так:

12:30 – коротка літія біля дому загиблого (вул. Ковельська, 4);
орієнтовно 13:00-13:10 – богослужіння у церкві Преображення Господнього села Городилець;
громадянська панахида на території храму після завершення богослужіння.
Поховають Романа Приступу на кладовищі у селі Городилець.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні