Що станеться з вашим тіло, якщо ви їстимете картоплю щодня

0
Що станеться з вашим тіло, якщо ви їстимете картоплю щодня
Вживання занадто великої кількості картоплі, особливо смаженої у фритюрі або з додаванням жиру та солі, може спричинити підвищення рівня цукру в крові та артеріального тиску. Це при тому, що картопля є хорошим джерелом вітамінів, мінералів та клітковини.

Про це пише Health, передає gazeta.ua.

Дієтологи рекомендують з'їдати на тиждень від чотирьох до шести середніх порцій картоплі. Це приблизно від 1600 до 2400 калорій і не перевищувати цю норму.

Стрибки рівня цукру в крові через картоплю
Через високий вміст вуглеводів картопля може виявитися вашим "страшним" сном, якщо у вас є проблеми зі стрибками рівня цукру в крові. Надмірне вживання картоплі - це, перш за все, ризик для людей, які мають діабет або інсулінорезистентність. Хоча тарілка відвареної картоплі у мундирі може здатися "безпечною" та не калорійною, людям зі згаданими проблемами ліпше вибрати на вечерю щось інше. Якщо зовсім несила терпіти, можна скористатися методом однієї "чверті тарілки".

Варто заповнити свою "обідню" тарілку на 1/4 вуглеводами в нашому випадку картоплею, іншу половину тарілки заповнити не крохмалистими овочами, а як "родзинку", додати на решту тарілки білок. Тобто м'ясо, рибу, яйце - все, що самі собі оберете. Такий метод допомагає контролювати рівень цукр.

Картопля "проти" ваги
Вживання занадто великої кількості картоплі, особливо смаженої у фритюрі або з висококалорійними добавками, такими як масло, сметана та бекон, може призвести до збільшення ваги. Картопля фрі - популярний гарнір у раціоні більшості американців. Але через додавання олії, її базова калорійність збільшується чи не вдвічі.

Картопля в олії - це виключення, яке слід дозволяти собі дуже рідко. Фахівці радять просто її відварювати або запікати. Але, навіть в цьому випадку, важливо слідкувати за своєю порцією.

Дуже багато картоплі - це дуже високий кров'яний тиск
Дослідники вважають, що високий вміст вуглеводів у картоплі та її вплив на рівень цукру здатні спричинити ще один негативний наслідок для організму - підвищений кров'яний тиск. В рамках низки досліджень їх учасники жалілися на гіпертонію та підвищення артеріального тиску через вживання картоплі.

Картопля "бомбардує" наш шлунок
Надмірне вживання картоплі схоже на "передозування" горохом. Людина може відчути здуття живота, гази, важкість у тілі та інші негативні наслідки, якщо її переїсти. Це особливо актуально, якщо їсти саме смажену картоплю або картоплю з надмірною кількістю вершкового масла або олії.

Що їсти замість картоплі
Обирайте коричневий рис або інший некруглий рис, кіноа, овес, цільнозерновий хліб, макарони, квасолю, сочевицю, горох. На додачу, як гарнір, до них можна покласти в тарілку зелень, помідори, моркву, болгарський перець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні