Як утеплити взуття, щоб не мерзли ноги

0
Як утеплити взуття, щоб не мерзли ноги
Взимку вкрай важливо вберегти ноги від холоду. Придбати дороге і якісне взуття ще не означає, що проблему вирішено.

Про це пише Gazeta.ua.

Навіть у теплому взутті ноги можуть мерзнути. Це залежить від багатьох факторів.

Ноги, наприклад, можуть мерзнути, якщо носити вузьке і некомфортне взуття. Якщо черевики чи чоботи тісні, нога не може рухатись, перетискається, тому рух крові стопою сповільнюється.

Такий же ефект можуть давати шкарпетки з тугою гумкою, вони також занадто перетискають судини. Якщо підошви у взуття тонкі, то холод швидше проникає через ступні. Ще однією причиною замерзання ніг є вегето-судинні захворювання. Наприклад, через знижений тиск кров погано надходить до тонких судин, тому кінцівки завжди залишаються холодними.

Є кілька способів, що допоможуть впоратися із проблемою переохолодження ніг.

Бажано обирати взуття із з хутром та товстою підошвою. Варто брати такий розмір, щоб у випадку сильних морозів можна було надягнути теплу вовняну шкарпетку і нозі не було тісно. Холод менше проникає до шкіри через прошарок бавовни та повітря. Тому й замість звичайних краще використовувати устілки із бавовни чи хутра. Їх також можна замінити кількома шарами газетного паперу.

Можна використовувати фольговані тепловідбивачі. Вони продуються у всіх магазинах будматеріалів. Із них вирізають устілки та роблять кілька отворів діаметром не більше 5 мм. Так ноги не будуть пріти.

Допомогти зігріти ноги може суха гірчиця. Для цього її насипають у шкарпетки. Одну пару надягають на босу ногу, а зверху ‒ другу з гірчицею всередині.

Можна використати перцевий пластир. Його потрібно наклеїти на тонку бавовняну шкарпетку, а зверху ще одягають вже теплу шкарпетку.

Медики також радять тим, у кого мерзнуть ноги не курити на вулиці, адже смола та нікотин, що входять до складу цигарок, звужують стінки судин і порушують кровопостачання до кінцівок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні