У напрямку якого українського міста росіяни повторюють сценарій Бахмута

0
У напрямку якого українського міста росіяни повторюють сценарій Бахмута
Під Авдіївкою Донецької області тривають запеклі бої. Російські окупанти намагаються захопити місто.

Про це розповів ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, пише OBOZ.UA.

За його словами, поки залишається можливість збереження контролю над Авдіївкою, Україна буде її використовувати. Романенко відповів, що утримання міста триватиме, поки це буде доцільним з військової точки зору втрат, ресурсів і перспектив.

"Чому противник намагається всіма силами захопити Авдіївку? Тому що Путін ухвалив політичне рішення, і все російське угруповання на чолі з Герасимовим намагається це реалізувати. Було встановлено термін захоплення Авдіївки до 4 листопада, але, як бачимо, вони не змогли виконати це завдання. Далі все залежатиме від низки факторів", - сказав Романенко.

Романенко пояснив, що погодні умови не сприяють наступу, ворог використовує в основному піхоту і авіаудари. Також ускладнилося і логістичне забезпечення української армії.

"Але поки у нас є ресурс, ми будемо відстоювати Авдіївку", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи згоден він, що у випадку з Авдіївкою фактично повторюється сценарій Бахмута, ексзаступник начальника Генерального штабу відповів ствердно.

"Так, дуже схоже. І в Бахмуті політична складова переважала над військовою. Росія кинула всі сили на захоплення Бахмута з пропагандистською метою, проте з військової точки зору жодних результатів це їм не принесло. Тут та сама ситуація", - сказав Романенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні