Де поставити новорічну ялинку, щоб вона не обсипалася

0
Де поставити новорічну ялинку, щоб вона не обсипалася
Вже скоро багато хто почне думати про те, де поставити ялинку, аби вона не висохла й не обсипалася. У будинках та квартирах, як виявилося, є особливо небезпечні місця, у яких дерева гинуть дуже швидко.

Про це пише Styler з посиланням на Daily Express.

Як подовжити життя ялинці
Спеціаліст з опалення Джон Лоулесс та експерт із різдвяних ялинок Дімер Касс дали декілька порад по догляду за деревами. Як виявилося, багато хто робить велику помилку, коли ставить ялинку біля каміну чи джерела тепла. Усе через те, що дерево просто пересохне та швидко почне втрачати голки.

"Різдвяна ялинка має займати центральне місце, але завжди уникайте розміщення поблизу джерел тепла, таких як радіатори опалення та каміни. У будинку з підігрівом підлоги спробуйте вимкнути його в зоні вашого дерева.

Якщо ви не можете уникнути теплого місця, переконайтеся, що підставка або ящик постійно наповнені водою, оскільки ялинка поглинає до двох літрів води на день", - зазначив спеціаліст з опалення.

Щоб ялинка довго стояла - поради експертів
Окрім цього, важливо пам'ятати про декілька основних моментів. Навіть якщо ви поставите ялинку подалі від джерела тепла, вона усе одно може загинути. Пам'ятайте про температурний режим.

"Щодо температури води. Як і більшість інших рослин, різдвяні ялинки віддають перевагу холодній воді, і немає такого поняття, як перезволоження, якщо ви не наповнюєте підставку щогодини", - зазначив експерт з різдвяних ялинок.

Не треба забувати й про те, що у кімнаті, де стоїть різдвяне дерево, має бути достатньо вологи. Подбайте про це заздалегідь.

"Ідеальна зимова вологість у домі становить від 45 до 50 відсотків, і це також ідеальний рівень вологості, який потрібен вашій різдвяній ялинці.

Якщо повітря надто сухе, це спричинить в’янення ялинки. У такому випадку скористайтеся зволожувачем, щоб додати вологість повітря та допомогти вашій ялинці залишитися живою та свіжою до кінця святкового сезону", - додав спеціаліст з опалення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні