Скільки яєць на день можна з'їдати

0
Скільки яєць на день можна з'їдати
Яйця - універсальний продукт, який є і важливим доповненням у багатьох рецептах, і часто не вимагає численних інгредієнтів для приготування повноцінного сніданку або обіду.

Про це пише УНІАН.

Скільки можна з'їдати яєць на день - що важливо знати
За словами фахівців, норма яєць на день може різнитися в залежності від того, чи займаєтеся ви спортом, а також від загального стану вашого здоров'я і віку.

Наприклад, якщо ви не прихильник фізичних навантажень, і у вас не підвищений холестерин у крові, ваша денна норма - від двох до трьох яєць. Стільки ж яєць радять вживати і підлітку. А ось людям з підвищеним рівнем холестерину рекомендують з'їдати не більше одного яйця.

Говорячи ж про те, скільки яєць можна їсти на день спортсмену, дієтологи зазначають, що цілком достатнім буде 5-6 штук. Більша кількість може негативно позначитися на загальному самопочутті. Отже, краще не переборщувати, як би сильно ви не любили яйця.

Скільки смажених і варених яєць можна їсти на день - відповідь дієтологів
Даючи поради про те, скільки варених яєць можна їсти на день дорослій людині або підлітку, фахівці вказують, що ця кількість не повинна перевищувати 20-30 штук на тиждень. Нормою вважається з'їдати два варених яйця, особливо на сніданок.

Що ж стосується смажених яєць, то їх радять вживати не більше шести на тиждень, при цьому за добу можна з'їсти відразу 2-3 штуки.

Що ж, так ми з вами і визначили, чи можна їсти 6 яєць на день. Можна, але тільки у тому випадку, якщо ви регулярно займаєтеся спортом.

Пам'ятайте: для того, щоб правильно визначити, скільки можна їсти яєць на день, обов'язково враховуйте своє самопочуття і спосіб життя.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні