У ЗСУ попереджають українців про небезпеку взимку

0
У ЗСУ попереджають українців про небезпеку взимку
Цієї зими від Росії варто очікувати більше дронових атак.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів в ефірі телемарафону, пише Главком.

За словами Ігнат, Росія буде виготовляти більше дронів – не лише «Шахедів», а й «Ланцетів» і інших російського виробництва, а також FPV-дронів. Ігнат зазначив, що дрони-камікадзе постійно змінюють маршрути, щоб уникнути збиття мобільними групами.

«Їх завдання – обійти по максимуму наші системи ППО, тому противник шукає слабкі місця, обходячи по межах областей, використовуючи річки, автомобільні дороги, щоб дрони були максимально мало помітними, і щоби якомога більше дронів досягло своїх цілей. Тому і знищуються вони вже на підступах до об’єктів, до міст, які ворог потенційно хоче уразити», – наголосив Ігнат.

Відповідаючи на запитання щодо «неймовірної кількості» накопичених ворогом ракет, він зазначив, що Росія має приблизно вдвічі менше ракет, ніж було торік. «Давайте не будемо лякати нікого. Це не є неймовірна кількість. Це фактично вдвічі менше ніж в них було минулого року», – зазначив Ігнат.

Він додав, що невідома точна кількість ракет у ворога, який не афішує свої запаси.

Речник Повітряних сил наголосив, що минулого року тільки крилатих ракет - Х-101 та Х-555, було випущено понад тисячу по об’єктах критичної інфраструктури України. «Це тільки крилатих, ми не рахуємо всі інші. Ворогу доводилось накопичувати свої запаси», - додав він. При цьому нагадав, що, за даними української розвідки, щомісяця окупанти накопичували по 100 крилатих ракет. «800-900 ракет вони можуть мати, але інтенсивність використання ракет минулого опалювального сезону була дуже високою. Цьогоріч окупанти покладатимуться більше на дронові атаки», – наголосив Ігнат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні