На один із напрямків росіяни перекидають нову дивізію

0
На один із напрямків росіяни перекидають нову дивізію
Повітряно-десантні війська Росії (ПДВ) розпочали розгортання в Україні нещодавно сформованої 104-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (104 дшд). Дивізія, ймовірно, розташовуватиметься у Херсонській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, у серпні 2023 року військовий міністр Росії Сергій Шойгу оголосив про плани відтворити 104 дивізію, яка в 1998 році була скорочена до дрібнішого формування - бригади.

За даними британської розвідки, до її підпорядкування, ймовірно, входять 337 полк, додатковий маневрений полк і 52 полк і артилерійська бригада. З приходом 104-ї ГАД кількість дивізій у бойовому порядку ВДВ збільшиться до п'яти.

"Дивізія, швидше за все, буде погано навчена і навряд чи відповідатиме колишнім елітним стандартам ВДВ", - йдеться у повідомленні.

При цьому бригада піддасться пильній увазі з боку російського генерала, який відповідає за Херсон, генерал-полковника Михайла Теплинського, який є командувачем ВДВ, зазначають у Міноборони Британії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні