У Повітряних силах прокоментували ситуацію зі збитим БПЛА у якому виявили українську SIM-карту

0
У Повітряних силах прокоментували ситуацію зі збитим БПЛА у якому виявили українську SIM-карту
У одному з дронів-камікадзе «Шахед», які Росія запускає по території нашої країни, було знайдено SIM-карту українського оператора «Київстар». Наразі спеціалісти вивчають, як карта опинилася у ворожому безпілотнику і навіщо вона там взагалі потрібна.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Главком.

«Спеціалісти вже вивчають. Зрозуміло, що все що знаходиться вивчається спеціалістами й не завжди потрібно це видавати, чи знаємо ми щось, чи не знаємо. Але такі випадки є. Вони оприлюднені», – сказав він.

Речник зазначив, що наразі з'ясовується, навіщо в російських дронах потрібна SIM-карта.

«З'ясовується що можна робити, маючи власне SIM-карту і доступ до мережі Інтернет. Чи можна здійснювати маніпуляції з певними дронами. Профільні спеціалісти з цим розбираються. Я думаю, що вони зроблять певні висновки», – розповів він.

Ігнат додав, що ворог безумовно удосконалює своє озброєння. Це стосується як стрілецького озброєння, так і безпілотників.

«Зокрема, фарбують у чорний колір світлі «Шахеди», щоб ускладнити їх виявлення. Але ППО вже пристосовується і до таких ворожих так званих «модернізацій» і дає результат», – додав Ігнат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні