У Повітряних силах пояснили, чому важко збивати БПЛА

0
У Повітряних силах пояснили, чому важко збивати БПЛА
Російські "шахеди" є складною ціллю для винищувачів, оскільки вони летять низько та повільно. Вони створені, щоб долати систему ППО.

Про в інтерв’ю РБК-Україна розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

"Вони летять на швидкості 100-200 кілометрів на годину за маршрутом, який задали йому оператори. Щоразу вони ці маршрути змінюють", - сказав він.

За його словами, "шахеди" летять дуже низько і надто повільно для того, щоб його ефективно міг перехопити винищувач.

"Так, для винищувачів їх складніше збивати. Але що стосується інших засобів - то не можна сказати, що їх складніше вразити, ніж крилаті ракети. Обидві цілі складні. Обидві цілі створені для того, щоб долати систему ППО. Усе залежить від обставин, від умов, від місцевості", - розповів Ігнат.

Водночас на радіолокаційних системах "шахеди" так само видно, як і ракети. "Звичайно, видно. Наша чергова служба, як і інші чергові служби, мають доступ до системи "Віраж-планшет", яка показує повітряну обстановку на монітор", - сказав він.

Ігнат повідомив, що за допомогою цієї системи та інших закритих джерел інформації і ведеться телеграм-канал Повітряних сил, де інформують про ракетну та дронову загрозу без зайвої деталізації.

"Чому так? Іноді "шахеди", як і крилаті ракети, на якийсь час можуть "ховатись" від наших РЛС, тому інформувати ворога про це не треба", - додав речник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні