Що значає указ путіна про збільшення армії рф

0
Що значає указ путіна про збільшення армії рф
Указ Володимира Путіна щодо розширення чисельності армії Росії свідчить, що формально Кремль визнає теперішню чисельність російських військ і не прагне збільшити збройні сили.

Про це йдеться в актуальному звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), пише Главред.

Аналітики вказують, що 1 грудня Путін підписав указ про офіційне збільшення чисельності російських збройних сил з 2,039 до 2,209 тисяч осіб і загальної чисельності бойового складу – з 1,15 до 1,32 мільйона осіб.

"У вересні 2022 року російський уряд оголосив, що до збройних сил мобілізують 300 тисяч осіб відповідно до указу Путіна про часткову мобілізацію. Генсек НАТО Єнс Столтенберг 29 листопада заявив, що російські війська втратили понад 300 тисяч людей в Україні з початку повномасштабного вторгнення", - йдеться у повідомленні ISW.

Аналітики додають, що вербування добровольців, часткова мобілізація та ймовірно, російські втрати в Україні можуть пояснити чистий приріст військовослужбовців на 170 тисяч осіб за період з 25 серпня 2022 року по 1 грудня 2023 року.

"Отже, указ Путіна від 1 грудня 2023 року, ймовірно, фіксує новий офіційний штат на рівні 2,209 мільйона осіб, але це не передбачає значного зростання загальної чисельності російської армії", - роблять висновок аналітики ISW.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні