Українцям підвищать пенсії

1
Українцям підвищать пенсії
В Україні у 2024-му, у березні, проведуть планову індексацію пенсій. При цьому для цього можуть використовувати нову формулу розрахунку. У Мінсоці формулу ще не представили.

Про це повідомляє Обозреватель з посиланням на експертів.

Цілком ймовірно, Кабінету міністрів доведеться представити відповідний законопроект профільному комітету Ради.

Однак відповідний документ поки не був зареєстрований в парламенті. Якщо ж збережеться нинішня система підвищення, то розмір пенсій в середньому можуть в березні збільшити на 15,2%. Точна цифра на даний момент невідома, тому що для цього Пенсійний фонд повинен підрахувати середній розмір зарплати, з якої сплачені внески, за останні три роки. Також повинні підрахувати статистику рівня інфляції.

Наприклад, якщо розмір вашої розрахункової пенсії становить 5 тисяч грн, то після індексації в березні наступного року її розмір збільшиться до 5760 грн. Але це станеться тільки в тому випадку, якщо формулу індексації не змінять.

Поки, судячи з озвучених раніше заяв Мінсоцполітики, введуть помісячну оцінку стажу. Зарплату за кожен місяць будуть порівнювати з середньою зарплатою по країні. В результаті оцінки кожного пенсіонера будуть переведені в бали. Чим довше працював і чим більше заробляв, тим більше буде пенсія. Разом з тим більш гідного підвищення можна буде очікувати і в наступному році.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тобто мінімальна пенсія буде аж 2300 грн. СУПЕР!!! два рази в магазин сходити. про все решта можна забути
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні