Стало відомо, на яких напрямках росіяни будуть наступати взимку

0
Стало відомо, на яких напрямках росіяни будуть наступати взимку
З погіршенням погодних умов українські військові перейшли до стратегічної оборони на Сході. Водночас саме там активізувався ворог, і це може тривати протягом усієї зими.

Про це розповів полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан, пише 24 канал.

"Вони наступатимуть там, де не закопувались. На Східному фронті коротке плече, від Куп'янська до російського кордону – близько 40 кілометрів, від Донецька – трохи більш ніж 100 кілометрів. Ці короткі плечі дають їм змогу дуже швидко перекидати сили й засоби з Росії одразу на лінію фронту", – пояснив Світан.

Тому на лінії фронту від Вугледара до Куп'янська окупанти однозначно наступатимуть, а Сили оборони України триматимуть там оборону. Водночас захисники мають ліпші позиції, бо це планували. А от ворог наступатиме в гірших для себе умовах – у зимовий період, коли падають дощі й не можна до пуття використовувати техніку.

На Запорізькому й Херсонському напрямках російські окупанти вибудували потужну лінію оборони. Вони там сидітимуть, намагаючись утримати позиції.

"Ми маємо достатню кількість сил і засобів, зенітно-ракетних комплексів, що не дасть можливості росіянам завоювати перевагу в повітрі. А без цього неможливо ані форсувати Дніпро, ані рухатись Запоріжжям", – зазначив Світан.

Тому на Півдні ворог навряд чи наступатиме. Ба більше, там великі плечі постачання – по 500–700 кілометрів, якщо рахувати від Ростова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні