Банкомат «ПриватБанку» блокує українцям картки: у чому причина

0
Банкомат «ПриватБанку» блокує українцям картки: у чому причина
Українка поскаржилася, що банкомат ПриватБанку заблокував банківську картку іншого банку, з якої її чоловік хотів зняти гроші. За її словами, пристрій "зажував" карту – і не видає її назад. У самому банку визнали: і банкомати, і термінали можуть не лише блокувати картки, а й не повертати їх власникам – з міркувань безпеки. Виходом із ситуації, зазначили там, є перевипуск картки. При чому, зробити це може лише банк, що її видав.

Скаргу жінка розмістила на порталі "Мінфін", пише OBOZ.UA.

Зазначивши, що сама "давно перестала користуватися послугами цього банку, оскільки почали вигадувати купу маячні щодо послуг за карткою".

Однак, розповіла вона, у її сім'ї виникла потреба зняти готівку з картки іншого банку. "На екрані картинка оновилася і... картки немає. Тобто банкомат її навіть не бачить і назад не видає", – йдеться у скарзі.

Після цього, зазначила жінка, вона зателефонувала в техпідтримку ПриватБанку і отримала відповідь, що картку повернути неможливо. "ХХІ століття, а банк не може витягнути й повернути картку. Гроші за перевипуск нової іменної картки, звичайно, теж ніхто не відшкодує", – констатувала вона.

Що кажуть у банку

У самому ПриватБанку у відповідь на скаргу повідомили, що банкомат, як і термінал, дійсно можуть заблокувати картку. Причина – міркування безпеки. Адже "ідентифікувати власника картки може лише банк, що її видав".

Виходом із ситуації, зазначили там, є перевипуск картки. При чому, зробити це може тільки банк, що її видав.

"З міркувань безпеки повернути вилучену картку банкоматом або терміналом можливості немає, адже ідентифікувати вас, як власника картки, може лише банк, що її видав. У цій ситуації необхідно звернутись у банк-емітент картки для її перевипуску", – сказали там.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні