В Україні зафіксували пік захворюваності на коронавірус

0
В Україні зафіксували пік захворюваності на коронавірус
В Україні зафіксовано пік захворюваності на грип та коронавірус.

Про це в ефрірі телемарафону повідомив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін, пише Главком.

За його словами, з початку епідемічного сезону захворіли вже 1,3 мільйона українців.

«Це більше, ніж торік, щонайменше на 40 відсотків. Разом з тим, якщо подивитися по інтенсивності епідемічного процесу, то він трошки більший, ніж минулого року, –лише на 8 відсотків», – зазначив Кузін.

За його словами, у нинішньої ситуації з захворюваністю на Covid є певні особливості – зараз одночасно курсують як коронавірус, так і грип та інші респіраторні віруси.

«Ми будемо спостерігати поступово таку картину переходу від одних вірусів до інших. І поки що станом на сьогодні ми фіксуємо те, що в переважній більшості у нас реєструються випадки коронавірусної інфекції, їх більше. І їх кількість буде досягати піку в середині грудня з поступовим загасанням упродовж січні наступного року. Починаючи з січня вже почне циркулювати вірусb грипу і SARS-CoV-2», – прогнозує головний санлікар.

Він уточнив, що від початку епідеміологічного сезону в Україні від Covid та інших інфекційних захворювань вже померли 343 людини, серед яких – дві дитини. В середньому ж в Україні нині з такими діагнозами госпіталізують 4 тисячі людей щотижня.

«Це небагато. І спроможностей системи охорони здоров'я вистачає для надання медичної допомоги», – сказав Кузін.

Разом із тим, лікар зазначив, що «самогоспіталізуються зараз важкі випадки». При цьому у людей, які мають супутні неінфекційні захворювання, такі як онкологія, надмірна вага або проблеми серцево-судинної системи – як грип, так і коронавірусна інфекція протікають у важкій формі, і в них більший ризик померти.

«У переважній більшості летальні випадки реєструються серед тих пацієнтів, які не вакцинувались і не мали жодного епізоду щеплень. Тому це ще раз підкреслює важливість проведення щеплення як основного засобу профілактики важкого перебігу», – наголосив Кузін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні