Названо новий спосіб вручення повісток в Україні

1
Названо новий спосіб вручення повісток в Україні
Представник президента у ВР Федір Веніславський розповів про новий законопроект, який передбачає альтернативний спосіб вручення повісток.

Про це пише УНІАН.

Якою буде тепер мобілізація - Україна в digital
Мобілізація в Україні сьогодні передбачає вручення повісток тільки особисто в руки призовнику, але такі методи не завжди дають потрібний результат. Велика кількість чоловіків уникає зустрічей з представниками ТЦК, тому Рада винайшла новий спосіб.

Представник президента у ВР Федір Веніславський пояснив, що це означає:
Тобто оповіщення про надходження рекомендованого листа надходить в поштову скриньку, а вже сам лист з повісткою повинні видати людині особисто в руки відповідними представниками поштових служб. Це так звана публічна повістка.

Також він підкреслив, що в Україні вже фактично діє електронний кабінет військовозобов'язаних і призовників. Він буде містити всі ідентифікаційні дані. Так співробітники ТЦК, органи місцевого самоврядування, місцеві органи виконавчої влади отримають доступ до даних призовників.

Чи можна відправити повістку поштою законно
Загальна мобілізація в Україні передбачає, що на військову службу по мобілізації можуть бути призвані особи, які пройшли строкову військову службу – тобто мають військовий досвід і підготовку. Але якщо вони не проходили строкову військову службу і є призовниками – то тоді для них діє норма про можливість мобілізації лише з 27 років.

За словами Веніславського, ці норми повинні спростити отримання повістки і не дозволяти людям зловживати тим, що повістка нібито не отримана і закон не порушений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Веніславський уже не представник президента у ВРУ, коли використовуєте старий матеріал, то трішки читайте, що пишете і не тупіть!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні