Полковник запасу назвав місяць, коли рф буде аткувати Україну

0
Полковник запасу назвав місяць, коли рф буде аткувати Україну
Друга за останні 4 дні (в ніч проти 11 грудня) ракетна атака росіян на київський регіон свідчить про те, що ворог може повторити такі удари у грудні ще декілька разів.

Про це в коментарі для ТСН розповів військовий експерт, полковник запасу Роман Світан.

За його словами, грудень буде насичений такими датами та подіями, через які Путін вкотре захоче атакувати Україну.

"Нещодавна ракетна атака мала на меті "підсвітити" висування Путіна в кандидати на посаду президента. В російських пабліках новини про удар по Україні йшли поряд із новиною про висування Путіна, – каже Світан. – Сьогоднішня атака мала на меті перебити позитивний посил про поїздку Володимира Зеленського до Південної Америки, до Північної Америки. При цьому Росія використовує не дуже багато ракет, у використанні більшої кількості немає сенсу. Вони створили інформпотік, мовляв, здійснили удар по Києву, було багато вибухів. Тобто вони й надалі будуть використовувати близько десятка ракет для створення таких посилів. Використовувати багато ракет для цього їм, як кажуть, "жаба давить".

За словами Світана, атака може повторитися завтра, коли має відбутися зустріч Володимира Зеленського з Джо Байденом.

"Можуть повторити 14 грудня, коли Путін планує виступити з якимось посланням, можуть 25 грудня, на Новий рік", – перераховує дати експерт.

За словами Світана, Путін б’є ракетами по Києву через те, що це привертає увагу більше, ніж удар по інших українських містах.

"Тобто росіянам потрібен не результат, а інформаційний посил. Вони демонструють, що збройні сили Росії працюють, іде "успішна" війна. Цей "успіх" вони і демонструють", – резюмує експерт.

Своєю чергою військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко каже, що після тривалої паузи росіяни під час останніх обстрілів намагалися реалізувати експеримент із прориву ракет через наші системи ППО.

"Останній нальот, зокрема і дронів-камікадзе, говорить про те, що росіяни спочатку намагалися використати дрони-камікадзе як розвідувальні елементи. Вони розуміли, що більшість дронів буде збито, але їхня основна мета – розосередження уваги ППО та витрата боєкомплекту. А другою хвилею пішли дуже складні для перехоплення балістичні ракети. Вони були спрямовані в напрямку Київської області та Києва. Росіяни дуже добре знають, що Київ та область найкраще захищені від усієї номенклатури російського ракетного озброєння, тому вони й намагаються з’ясувати те, які засоби зможуть найбільш ефективно проривати ці системи нашої ППО", – каже Олександр Коваленко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні