Україну чекає важка зима, - німецькі ЗМІ

0
Україну чекає важка зима, - німецькі ЗМІ
На Україну чекає важка зима без достатньої західної підтримки, особливо з боку Сполучених Штатів Америки.

Про це йдеться у статті німецького видання Die Zeit, пише УНІАН.

Якщо рік тому президента Володимира Зеленського у Вашингтоні "зустрічали як героя", то кілька днів тому він "даремно просив якнайшвидше поставити додаткову зброю та боєприпаси", наголошуючи, що без цієї підтримки жертв буде більше.

"Знову оголошена допомога досягла мінімуму у період із серпня по жовтень 2023 року - майже на 90% нижче порівняно з тим самим періодом 2022 року", - зазначив економіст Крістоф Требеш.

Із 42 країн, які підтримували Київ, лише 20 оголосили про нові пакети допомоги. Значно ускладнили ситуацію критичні проблеми США, адже ця країна була основним донором техніки та снарядів та постачала 42% усієї оборонної допомоги.

Видання зазначає, що країни ЄС розуміють, що не зможуть замінити допомогу США. Понад 100 парламентаріїв із Європейського союзу закликали у відкритому листі до членів Конгресу затвердити фінансову допомогу Україні. Навряд чи це подіє, адже республіканці дорікали Європі, що вона повинна сильніше підтримувати Київ.

Ба більше, в ЄС також немає впевненості у продовженні фінансування України. Німецька газета вказує, що €50 млрд у вигляді кредитів та грантів "не затверджено остаточно". Наразі Україну підтримують Німеччина та скандинавські країни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні