Військовий експерт розповів, що буде у разі припинення допомоги від Заходу

0
Військовий експерт розповів, що буде у разі припинення допомоги від Заходу
Повна відсутність допомоги для України від міжнародних партнерів вкрай негативно позначиться на ситуації у зоні бойових дій, і протягом року держава втратить низку територій на сході та півдні. На тлі просування окупантів Росія розгорне кампанію щодо примусу України до переговорів на своїх умовах.

Про це військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів виданню Minval.az.

Якщо Україна залишиться без допомоги Заходу, існують три версії розвитку подій у війні – позитивна, негативна та реалістична. З позитиву – чимало затрофеїної у ворога військової техніки, а з негативу – швидке падіння української оборони та захоплення територій.

Коваленко звернув увагу, що західні видання та аналітики навперебій почали публікувати матеріали, присвячені перспективам України у війні з Росією в разі припинення допомоги від партнерів. Аналітик нагадав, що дещо схоже відбувалося напередодні повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року і після самого вторгнення. Йдеться про те, що Україні пророкували лише 96 годин на стримування російської армії. Потім ці терміни збільшилися до кількох тижнів, пізніше – до місяця.

"Жоден із них не підтвердився. Україна другий рік не лише успішно стримує російські війська, а й змогла зробити немислиме для багатьох аналітиків – звільнити частину окупованих територій. З іншого боку, зараз ситуація дещо інша і на цьому фоні є як позитивні версії розвитку подій, так абсолютно апокаліптичні, схожі на все ті ж 96 годин і пару тижнів", – зазначив аналітик.

Позитивний сценарій в разі припинення допомоги від Заходу
За словами Коваленка, позитивні сценарії здебільшого базуються на набагато більшій кількості затрофеїної українськими військами ворожої техніки, аніж переданій для ЗСУ західними партнерами.

Відповідно лише до документально підтверджених даних (фото та відео), українські бійці затрофеїли понад 2900 одиниць російської техніки. Оглядач зазначив, що підтверджені дані – це не фактичні дані, і вони завжди відрізняються набагато меншою кількістю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні