Хто з українців може не платити за комуналку

0
Хто з українців може не платити за комуналку
Окрему категорії українців мають право на стовідсоткову знижку під час оплати комунальних послуг. Обов'язкова умова – проживання у сільській місцевості.

Про це йдеться у заяві Пенсійного фонду.

Право на пільгу в розмірі 100% знижки на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу мають пенсіонери, які працювали за певними спеціальностями та проживають у сільській місцевості. Зокрема, на таку пільгу мають право колишні педагогічні працівники; медичні та фармацевтичні працівники; спеціалісти із захисту рослин; працівники музеїв, бібліотек та працівники державних та комунальних закладів культури, закладів освіти сфери культури.

В той же час членам сім’ї пільговика зазначена пільга не надається.

В ПФУ зазначають, що пільга надається, якщо середньомісячний дохід сім’ї за попередні шість місяців, в розрахунку на одну особу, не перевищує величину доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (в 2023 році це 3760 грн).

Пільга надається протягом дванадцяти місяців з місяця визначення такого права.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні