Чому не можна залишати телефон на зарядці всю ніч

0
Чому не можна залишати телефон на зарядці всю ніч
Не всі власники смартфонів уважно ставляться до правильної експлуатації гаджетів, через що у них виникає низка проблем.

Найпроблемнішим місцем практично кожного пристрою є акумулятор (батарея). Щоб смартфон прослужив якнайдовше, потрібно правильно його експлуатувати.

Gazeta.ua вже розповідала про основні помилки користувачів, які вбивають батарею смартфона. Однак сьогодні більш детально розберемо, чому не слід залишати телефон на зарядці всю ніч.

Основним недоліком зарядки вночі безперечно є перегрів: через високу температуру заряджання відбувається швидше, але при досягненні максимального рівня заряду акумулятор починає витрачати надмірну потужність, віддаючи її у вигляді тепла.

Щоправда, виробники встановлюють зараз захист від перезаряджання, тому з ранку ви можете виявити, що смартфон заряджений і не нагрітий, а про нічну зарядку нагадує лише гарячий адаптер. Це відбувається завдяки контролеру, через який телефон перестає отримувати заряд.

Водночас слід пам'ятати, що не у всіх моделях є такая функція, тим більше, якщо ваш смартфон старенький.

Незважаючи на те, що літій-іонні батареї мають свої переваги, це не скасовує того факту, що заряд завжди повинен перебувати в межах 30-80%. 100% зарядка, як і повний розряд, однаково шкідливі і впливають на максимальну ємність акумулятора.

Саме тому залишати телефон на зарядці надовго, наприклад, вночі все ж таки не варто. Принаймні, без спеціального налаштування. Добре, що сучасні смартфони вміють обмежувати надходження енергії на певному рівні.

Тож заряджати телефон повністю вночі не варто – краще встановити обмеження до 80%. Для цього підійде програма Battery Charge Limit: за умовчанням програма рекомендує встановити 80%, тому потрібно так і залишити. Так батарея проживе довше, але автономність смартфона помітно зменшиться.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні