Які три країни ЄЄ готові заплатити українцям 5300 євро за повернення додому

0
Які три країни ЄЄ готові заплатити українцям 5300 євро за повернення додому
Українські біженці у Чехії, Фінляндії та Норвегії можуть отримати до 5300 євро за дострокове повернення додому.

Про це пише Главред.

Норвегія
Норвегія з 2023 року платить 17,5 тис. крон (1,2 тис. доларів) кожному українцю, який має статус колективного захисту, посвідку на проживання в країні та готовий повернутися на батьківщину. Гроші дають лише тим, хто готовий купити квиток в Україну та одразу ж повернутися додому, передає Obozrevatel.

За виплатою потрібно звертатися в Норвезьке імміграційне управління (UDI). Разом із заявою потрібно буде надати квитки і документи, а також описати маршрут.

Також потрібно оформити документи про переїзд з Норвегії.

Фінляндія
У Фінляндії положення про виплату українцям за повернення додому набуде чинності з 2024 року. Розмір гранту складе 5300 євро, якщо заяву подано протягом 30 днів після повідомлення про негативне рішення про надання притулку або відкликання прохання самим заявником.

Якщо ж заяву подано після 30 днів, розмір гранту буде знижений. В такому випадку він складе вже 2000 євро.

Субсидія може бути надана у вигляді грошової виплати або ж у вигляді "допомоги в натуральній формі". Це може бути, наприклад, послуга або обладнання, яке дозволяє повертаються пройти навчання або відкрити малий бізнес.

Чехія
Тимчасовий захист для українців у Чехії продовжили до березня 2025 року. Однак ті, хто захоче покинути країну до цієї дати, можуть розраховувати на грошову допомогу. Її розмір поки що не уточнюється.

Одноразову виплату українці отримуватимуть не пізніше ніж за три місяці до закінчення права на перебування в Чехії. Якщо ж біженці вирішать звернутися за довгостроковою візою, то повинні будуть повернути до держбюджету Чехії до 50% від отриманої ними суми.

Нові правила в Чехії почнуть діяти в 2024 році.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні