Журналіст відомого закордонного видання різко звернувся до українців

0
Журналіст відомого закордонного видання різко звернувся до українців
Португальський журналіст CNN Іреней Тейшейра, який з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну висвітлює звірства країни-агресора, вважає, що у довготривалості війни винні українці. Чимало людей не вирішили, ким вони є, тому ніяк не виходить позбавитися загарбників.

Про свою позицію Іреней різко висказався в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA.

На його думку, мир може настати лише, якщо люди ідентифікуватимуть себе, як один народ і стануть на захист країни. Зокрема, журналіст вважає себе "українцем більше, аніж самі українці".

"Мені доводилося спілкуватись з деякими українцями, які казали, що вони ані українці, ані росіяни, а вихідці з Радянського Союзу. Їм було байдуже, де жити – чи то в Україні, чи то в Росії. Казали, що лише хочуть, щоб був мир. Але щоб настав мир, треба спочатку стати на захист своєї країни, правильно?" – пояснив свою позицію журналіст.

Іреней іноді сперечався з людьми щодо закінчення війни й через їхню байдужість навіть сказав, що він краще підходить на роль українця: "Тому часом у мене траплялись подібні дискусії з українцями. Я їм казав: "Або ви нарешті себе ідентифікуєте, або ця війна не закінчиться ніколи!" І так, на емоціях, якось сказав, що відчуваю себе українцем більше, аніж самі українці".

Він навів приклад Португалії, адже країні також доводилося відвойовувати свою незалежність. Тому Іреней закликає поважати свою історію, заради якої загинули мільйони людей.

"Щоб сьогодні я міг розмовляти португальською мовою з португальцями, загинуло багато португальців, виборюючи свою свободу і право на мир в іспанців і не тільки. Потрібно поважати свою історію і людей, які загинули за свою країну", – розповів журналіст.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні