На фронті загинули 12 військових із двох областей на заході України

0
На фронті загинули 12 військових із двох областей на заході України
Сьогодні, 27 грудня, у Львівській області прощаються із військовими, які віддали своє життя за Україну через російську агресію.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Ігор Ободяк
Мешканець міста Городок. Боронив Україну на південному напрямку.
Загинув 20 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області.



Роман Бажан
Львів’янин. Із перших днів повномасштабного вторгнення рф добровольцем приєднався до лав батальйону територіальної оборони «Лев». Надалі боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув 15 грудня 2023 року. Захиснику було 37 років.



Назар Коць
Уродженець села Новий Витків Червоноградського району. Був старшим солдатом, оператором РЕБ військової частини А 4447. Загинув 22 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області. Захиснику було 43 роки.



Микола Пиріг
Уродженець міста Соснівка Львівської області. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Воїну було 36 років.



Володимир Василиків
Дрогобичанин. До лав захисників приєднався 6 вересня 2023 року. Боронив Україну у складі окремого кулеметного відділення 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR в/ч А-4574 Збройних Сил України. Загинув 23 грудня 2023 року внаслідок атаки ворожих дронів на Бахмутському напрямку.



Петро Романус
Житель села Липник Рава-Руської громади. Воїн був оператором групи обробки інформації 1 взводу звʼязку роти звʼязку основного командного пункту польового вузла звʼязку військової частини А2943. Помер 26 грудня 2023 року у Львові.



Євген Макало
Уродженець села Старий Яр. Мешкав у смт Шкло. Захищати Батьківщину пішов у січні 2023 року. Загинув 22 грудня 2023 року на Донеччині. Воїну було 27 років. У нього залишилася донька, мати, батько, брат та сестри.



На Рівненщині в останню дорогу провели п'ятьох Героїв: Андрія Федюру з Малолюбашанської громади, Сергія Гунька - з Зорянської, Олександра Яковишина – з Березнівської, Сергія Наумця – з Великомежиріцької та Владислава Басюка – з Вараської.

Про це повідомили у Рівненській ОВА.

У селі Глажева Малолюбашанської громади попрощалися з Андрієм Федюрою.
Воїн загинув 16 грудня 2023 року, виконуючи військовий обов’язок та захищаючи Україну. Герою назавжди 33. Поховали захисника на місцевому кладовищі.

????Зорянська громада провела останнім земним шляхом трагічно загиблого Сергія Гунька.
Чоловік мешкав у селі Голишів. Захисник мужньо боронив суверенітет і територіальну цілісність України ще з 2014 року. Поховали Героя на кладовищі в рідному селі.

У Березнівській громаді віддали останню шану Олександру Яковишину.
Захисник народився у 1984 році і постійно проживав у місті Березне.
У лавах Збройних Сил України служив кулеметником відділення снайперів, мав звання солдат. Олександр загинув 21 грудня 2023 року у бою на Луганщині.

Великомежиріцька громада - у траурі за Сергієм Наумцем.
Чоловік проживав у селі Застав‘я. Військовий мужньо захищав рідну землю під час АТО, а також повномасштабного вторгнення. Загинув Герой 20 грудня 2023 року у Харківській області.

У Вараській громаді попрощалися з Владиславом Басюком.
Владислав народився у селі Сопачів. Підписав контракт із 80-ою окремою десантно-штурмовою Галицькою бригадою. Служив стрільцем десантно-штурмового відділення 2 десантно-штурмового взводу 2 десантно-штурмової роти 1 десантно-штурмового батальйону. Загинув 20 грудня під час виконання бойового завдання у Донецькій області. Тіло 24-річного десантника вдалося евакуювати з поля бою лише 24 грудня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні